Monthly Archives: januar 2016

Blomme trifli med vaniljeflødeskumsskyr og makroner

4 pers

Langtidsbagte blommer

1 kg blommer
150 g rørsukker
Skal fra ¼ citron,
fint revet 1⁄2 vaniljestang

Vaniljeflødeskumsskyr

1⁄2 vaniljestang
1⁄4 l piskefløde
2 spsk rørsukker
Saft og skal fra ¼ citron
2 spsk skyr
100 g makroner

Langtidsbagte blommer:

Indstil ovnen på 150 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern blommestenen. Placer de halverede blommer med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir. Blend rørsukker og den halve vaniljestang, indtil massen bliver fin som flormelis. Bland vaniljesukkeret med den fint revne citronskal, og drys den over blommerne. Bag ved 150 grader i ca. tre timer, indtil blommerne er helt møre.

Vaniljeflødeskumsskyr :

Flæg vaniljestangen og skrab vaniljekornene. Pisk fløden med rørsukker, citronsaft- og citronskal, vaniljekorn og skyr. Pisk, indtil flødeskummen er tyk og cremet.

Mos blommerne med en gaffel i en skål. Server lagvis med knuste makroner og vaniljeflødeskumsskyr.