Monthly Archives: juni 2016

Spidskål med radiser og ærter

spidskålsalat1
4 personer

1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 bundt radiser
100 g babyspinat
200 g friskbælgede ærter
1 bundt dild

Purløgscreme
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. sød sennep
1 bundt purløg
Salt og peber

Halver kålen, fjern de yderste blade samt stokken og snit kålen fint. Kram kålen godt med salt og sukker.

Rens radiserne og skær i halve skiver. Skyl spinaten og slyng den tør. Hak dilden.

Vend kål med radiser, spinat, ærter og hakket dild.

Rør yoghurt med mayonnaise, sennep og hakket purløg. Smag til med salt og peber og dryp over salaten.

Tip:
Supplér evt med grønne asparges
Salaten er også god dagen efter

Stærk thai fiskesuppe

IMAG1561_1
4 portioner

 

2 dl jasminris
10 dl hønseboullion
2 cm ingefær
3 stilke citrongræs
1 rød chili
8 stk kaffir-limeblade
1-2 dåser kokosmælk
2 limefrugter
3 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
450 g Mørksej (eller torsk eller anden lys fisk)
2 tomater
1 bundt forårsløg
1  bundt frisk koriander

Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 min.

Skræl ingefær, og skær ingefær, citrongræs og chili i tynde skiver. Kom ingefær, citrongræs og kaffir-limeblade i en gryde md kokosmælk og kog ved svag varme i 5 min. Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.

Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.

Skær mørksejen i tern på 2×2 cm, og kom dem i suppen. Kog endnu 1 min. ved svag varme.

Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak koriander groft.

Hæld suppen op i store portionsskåle, kom tomater og forårsløg i og drys koriander over.

Penne med squash og citron pencetta

Denne ret er rigtig lækker og meget enkel at lave. Den har en frisk smag af citron og hvidløg. Både saften og skallen af citronen bruges.

4. personer

500 g penne
2 squash
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
5 spsk. olivenolie til stegning
skal og saft af en økologisk citron
salt og friskkværnet peber
friskrevet parmesan

evt., 500 g champion

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Skyld squashen og riv dem groft. Pil hvidløgene og hak dem fint. Snit chilien fint.

Varm olivenolien op på en pande og steg hvidløg og chili fint. Tilsæt squashen og den revne skal af citronen. Vend det rundt på panden i et par minutter og smag til med citronsaft, salt og peber.

Hæld vandet fra den friskkogte pasta og vend det i squashen. Drys med revet parmesan og server straks.

Tip. Det er lækkert at komme skivede let stegte champignon. Svampene vendes i rettet inden parmesanen drysses på.

Koteletter i fad med kokosmælk

kotteletter i fad

4 personer

4 svinekoteletter uden svær og ben
4 tsk. karry
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 squash
250 g championg
1 bundt grønne asparges ca. 500 g
100 g sukkerærter
1 dåse kokosmælk

Salt og peber
50 g rosiner
50 g peanuts
1 bundt frisk korianter

Tilbehør
Kogte basmatiris
Mango chutney

Tænd ovnen på 200 grader.

Krydr koteletterne med halvdelen af karryen, salt og peber. Varm halvdelen af olien på en pande og brun koteletterne godt på begge sider. Læg koteletterne i et fad.

Skær løgene i tynde ringe. Rens champignon og skær i skiver. Knæk den nederste træede ende af asparges og skær dem i snitter. Snit sukkerærter.
Flæk squashen og skær den i skiver på ½ cm.

Varm resten af olien på panden. Tilsæt karry og svits løg og champignon et par minutter sammen med presset hvidløg. Tilsæt asparges, sukkerærter, squash og kokosmælk og kog op. Fordel grøntsager og kokosmælk over koteletterne.

Stil fadet i ovnen i ca. 10 minutter til kødet er mørt. Tag fadet ud og drys med rosiner, peanuts og koriander.  Servér retten med kogte ris og mango chutney.

Tip
Retten kan også serveres med nudler i stedet for ris.