Monthly Archives: juli 2017

Hvid og mørk chokoladebrownie

12-16 stykker

175 g smør – i stykker
2 spsk. kakao
300 g sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
150 g mel
1 dl. hvid chokolade – hakket
1 dl. mørk chokolade – hakket
1 dl. valnøder groft hakket

Smør og mel en bageform på ca. 25 x 25 cm.

Smelt smør, kakao og sukker i en kasserolle ved svag varme og lad efterfølgende køle lidt af.

Tilsæt de øvrige ingredienser der må ikke røres for meget!

Hæld dejen i formen

Bag ved 175 grader i 15-20 min – kagen skal væres fast i kanten og blød i midten.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af inden den skæres op.

Vintersalat med arabiske rødder

1½ dl bulgur eller couscous (ukogt mål)
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 appelsiner
1 rødløg
25 g mandler
4 kviste mynte
1 håndfuld bredbladet persille
1 granatæble
salt og peber
50 g fetaost

Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg.

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.

Skræl appelsinerne og skær dem i fileter.

Hak rødløg, mandler, mynte og persille.

Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter.

Halvér granatæblet og pres saft og kerner over salaten.

Smag salaten til med salt og peber og smuldr fetaosten over.