Tigerrejer med ingefær og bladbeder

En god og nem opskrift fra Aarstiderne. I deres opskrift er det ikke tigerrejer med store pillede ukogte rejer, som jeg dog har haft lidt svært ved at finde.

1-2 pakker tigerrejer eller stor rejer (pillede men ikke kogte) ca. 300 g
400 g jasminris
8 dl. vand
1-2 bundt bladbeder
1 løg
3-4 fed hvidløg
½-1 chili
3-4 tsk. ingefær – friskrevet
1 citron
en lille skål god sød og stærk chilisauce
olievenolie
salt

Kom rejerne i en si og lad den dryppe af.

Bring 8 dl. vand i kog kom 1 spsk. salt i vandet. Skyl risene og kom dem i det kogende vand. Rør rundt, skru ned og læg låg på. Koges ved svag varme i 12 min. tages af blusset og trækker i 10 min.

Skyl bladbederne og skær den nederste 1 cm af. Snit bladbederne i 2 cm tykke stykker.
Pil læg og hvidløg. Snit løgene i smalle både og hvidløget i tynde skiver.
Skyl og hak chilien.

Steg bladbederne i olivenolie i en stor varm pande i 4-5 min, til de falder sammen og er helt møde. Midtvejs tilsættes løg og hvidløg.
Krydder med salt, og tag grøntsagerne af panden. Smag til med den revne ingefær og chili efter smag.

Tør panden af, og kom lidt olivenolie på. Steg rejerne ved høj varme i ca. 1-2 min. krydder med salt og lidt citronsaft og tag panden af varmen.

Anret risen i store skåle, top med bladbeder og rejer og server straks med citronbåde og chilisauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *