Nøddestjerner

3 æggehvider
250 g flormelis
1 tsk vanillesukker
1 tsk kanel
300 g hasselnødder eller mandler – males i en mandelkværn

Æggehviderne piskes stive og flormelis tilsættes.
Gem 2-3 spsk af massen til at stryge stjernerne med senere.

Vanillesukker, kanel og 280 g af nødderne tilsættes forsigtigt blandingen.
Resten af nødderne æltes i, til dejen ikke længere klistrer.

Strø et lag flormelis på bordet og rul dejen ud, til den er ca. 5 mm tyk. Brug en stjerneform til at stikke kagerne ud.

De sættes på bagepapir og pensles med æggehvide-sukkerblandingen (tilsæt evt. et par dråber vand, hvis blandingen er for stiv)

Kagerne bages i 20-30 minutter i en forvarmet ovn ved 120 grader.
Stjernerne skal have en blød konsistens, når de er færdigbagte.

Det er en god idé at lave en dobbelt portion, da der ikke bliver så mange kager af en portion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *