Bagt rød julesalat

IMG_1727
Dette er en opskrift fra Camilla Plums julebog – den er fantastik, anderledes og med klare toner af Mellemøsten.

8 personer

4 røde peber i kvarte, uden kernehus
2 hele radicchtosalat, i kvarte
6 fed hvidløg, pillede
500 g blommetomater, hele
3-4 røde chili, ikke skåret over
6 rødløg, pillede og i kvarte
2 håndfulde tørrede, hele om meget røde tomater
1½ dl olivenolie
4 kviste frisk Rosmarin
1 spsk. salt
1 tsk. knust sort peber

Efter bagning:
1 granatæble, kernerne
½ dl granatæblesirup

Bland det hele grundigt, så alt er dækket af olie og salt, og bag i ovnen ved 160 grader, til alt er mørt, let karamelliseret og fantastisk.

Køl af og dryp, og drys med granatæble.

Grøntsagerne kan bages i god tid, men både granatæblesiruppen og kernerne skal først over i absolut sidste øjeblik.

Hvis man ikke kan skaffe granatæblesirup, kan en blanding af 2 spsk. soja, 2 spsk. honning og saft af en halv citron gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *