Monthly Archives: december 2015

Indisk Mulligatawny suppe

½ kg lammekød (kan udelades)
2 løg – hakkes
2 fed hvidløg
1 syrligt æble – i terninger
½ citron
50 g smør
2-3 spsk karry – en godt stærk indisk karry
1½ liter bouillon
2 gulerødder – i strimler/tynde stave
2-3 stk bladselleri – i tynde skiver
2 porrer – i tynde skiver
¼ ltr. Piskefløde
Cayennepeber
Salt

Lammekødet skæres i strimler/ små stykker
Grøntsagerne skæres i små stykker
Kødet brunes i smørret sammen med carry
Løg og hvidløg tilsættes og steges til de er klarer
Grøntsagerne og æblet kommes ved og svitses nogle minutter
Bouillonen hældes over
Salt, Cayennepeber og citronsaft tilsættes
Suppen koger til kødet er mørt ved svag varme
Piskefløden kommes i suppen og koges med de sidste minutter

Alt efter smag kan der kommes mere carry i suppen

Serveres med brød – de flade tyrkiske brød er velegnede