Monthly Archives: februar 2022

Krydret ovnstegt kalkun med gulerødder

2 pers.

5-6 mellemstore gulerødder
1 hvidløgsfed
250 g kalkun i tern
½-1 spsk. Bali-krydderi

Tænd ovnen – 20 grader.

Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.

Vend gulerødder, hvidløg og kalkun sammen i et ovnfast fad, og drys med lidt bali-krydderi, salt og peber.

Sæt fadet i ovnen, og steg i ca. 20 min., til kalkunen er gennemstegt.

Server med en god fyldig salat.

Lime-ris

God sammen med mangosalat

2 pers.

50 g brune jasmin ris
1 lime

Skyl risene i koldt vand, og sæt dem derefter over i 2 dl letsaltet, kogende vand. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 35 min.

Riv imens limeskallen, og halvér resten af limefrugten.

Vend risen med revet limeskal og lidt limesaft, og smag til med salt.

Grillet grønt

Godt tilbehør til couscous

2 pers.

1 løg
1 aubergine
1 squash
1 rød peber
½-1 spsk. Balsamico eddike
salt og peber

Pil løget og skær det i grove både. Skræ aubergine og squash i skiver og peberfrugten i grove tern,

Vend løg, aubergine, squash og peberfrugt med 2 tsk. Olivenolie og krydder med salt og peber.

Grille grøntsagerne på en grillpande til de er gyldne og møder ca. 4-5 min. Grill evt. af flere omgange hvis der ikke er plads.

Kom grøntsagerne i en skål og smag dem til med lidt balsamico eddike, salt og peber.

Kom evt. lidt friskhakket persille over ved servering.

Spidskålssalat med granatæble

Salaten er en dejlig smag af citron og friskhed fra granatæblekernerne. Den kan fint holde sig et par dag og er god at have med til frokost.

2 pers.

½ spidskål
1 granatæble
1 citron
½ bundt marokkansk mynte
Salt og peber

Snit spidskålen fint og vend den i en skål med revet citronskal, lidt citronsalt 1 tsk. olivenolie, salt og peber.

Flæk granatæblet og tag kernerne ud. Vend granatæblekernerne i salaten, sammen med hakket mynte.

Mangosalat med koriander

Dejlig frisk salat.


2 pers.

1 mango
½ lille porre
½ agurk
1 bundt koriander – både blade og stængler
1 lime


Skræl mangoen, skær frugtkødet fra stenen, og skær det i tern.

Skær porren i tynde ringe

Skær agurken i meget små tern – fjern det inderste bløde del af agurken først.

Vend mango- og agurketern og porre med lidt limesaft.

Vend hakket koriander i salaten og læg den på et smukt fad.

Sprød salat med gulerødder og pære

2. pers.

1 romaine-salat
1 rødløg
5-6 mellemstore gulerødder
1 pære
2 spsk. eddike – f.eks. hvid balsamico
1 tsk. Flydende honning


En smule pesto eller friskhakket persille

Pil rødløget og skær det i smalle møde. Kom bådende i en skål, og vend med balsamico eddike og flydende honning. Lad det trække i 5-10 min.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler.

Skær salaten halvgroft.

Skær pæren i smalle både.

Anret salaten på et fad. Vend gulerødderne med rødløgene og kom det henover salaten. Top med pære og en smule god pesto eller en håndfuld friskhakket persille.

Kartofler med sesam og citron

Kartoflerne er godt tilbehør til en fyldig salat og f.eks. en grillet nakkekotelet.

250 g små kartofler
3 spsk. sesam
1 citron – revet skal
flagesalt

Kog kartoflerne til de er møre i letsaltet vand.

Rist sesamfrøene på en pande i 3-4 min til de begynder at poppe og dufte,

Riv skallen citronen.

Når kartoflerne af afkølet en smule, skære de i halve eller kvarte alt efter størrelse.

Kartoflerne vendes med den ristede sesam, citronskal og lidt flagesalt.