Monthly Archives: august 2020

Marokkansk Tagine med lam

Opskrift hentet fra Meyer

6 personer

1 ds kikærter – helst økologiske
500 g lammekød (skært, f.eks. bov eller nakke)
1 løg
3 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
1 spsk spidskommenfrø
3 fennikel
2 spsk smør
5 spsk honning
tørret chili
10 cm kanelbark
1 usprøjtet citron
100 g rosiner
3-5 spsk mandler
3 spsk sesamfrø
frisk mynte og koriander
havsalt
Friskkværnet peber

Couscous

Sådan gør du:

Skær lammekødet i tern. Hak løg og hvidløg fint og riv ingefæren. Rist spidskommenfrøene og knus dem derefter i en morter eller krydderikværn. Hak fennikeltoppene (stænglerne) fint og skær resten af fenniklerne i grove stykker.

Bland lammekød med løg, hvidløg, ingefær og spidskommenfrø. Brun lammekødet i en gryde i smørret og krydr med salt og peber. Tilsæt honning, chili, kanel og revet skal af 1 citron. Kom vand på, til det lige dækker kødet, og lad det simre 30-40 minutter under låg, til kødet er næsten mørt. Skum fedtet af.

Kom groftskåret fennikel, rosiner, letristede mandler og sesamfrø og kikærter ved og kog yderligere ca. 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning.
Vend fennikeltoppene, finthakket mynte eller koriander, eller begge dele, i retten – eller strø krydderurterne udover. Undgå at koge krydderurterne med.

Serveres med couscous og friskhakket mynte og koriander