Monthly Archives: oktober 2020

Fyldte pastamuslinger med spinat og ricotta i tomatsauce

Tomatsauce
1 spsk olivenolie
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
500 g hakkede tomater
3 stængler frisk timian, eller en håndfuld basilikumblade
salt
sort peber, friskkværnet
1 spsk æblecidereddike
1 tsk rørsukker

Spinat og ricotta blanding
1 spsk olivenolie
200 g spinat, frisk eller alternativt frossent
3 spsk valnødder, grofthakkede
250 g ricotta
2 æg
salt
sort peber, friskkværnet
1 drys muskatnød, evt en smule revet

Derudover
20-22 pastamuslinger – 7 cm lange f.eks. Conchigliono Rigati fra. Coop
50 g parmesan, friskrevet
125 g frisk mozzarella
salt
sort peber, friskkværnet
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk smør, til formen

Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og varm op til middel varme. Sauter løgene til de er bløde og klare og hæld derefter de hakkede tomater i gryden.
Kom timian eller basilikum i og lad saucen simre i 15-30 minutter mens resten af retten tilberedes.
Smag til med lidt æbleeddike, en smule rørsukker, samt salt og peber.

Pastaen
Kog pasta muslingerne i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand
De skal koge 9-10 min. Si vandet fra lad dem afkøle mes du laves spinat/ri

Spinat og ricotta fyld
Varm en sauterpande op til middelhøj varme med lidt olivenolie, rist valnødderne let. Kom derefter spinaten på. Rør i det med jævne mellemrum til spinaten klasker sammen.
Rør derefter ricotta i sammen med æg og smag til med salt og peber, samt en smule fintrevet muskatnød.

Kom tomatsaucen i et smurt ovnfastfad.

Fyldt de kogte pastamuslinger med af spinat/ricotta og læg dem fadet – pres dem lidt ned i tomatsaucen.

Pluk en frisk mozzarella i store stykker og fordel dem over, sammen med lidt frisk basilikum og bag den lækre ret i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter – til pastaen er mør.

Server retten med finthakket basilikum og lidt friskrevet parmesanost.

Croque Monsieur eller Madame

Croque Monsieur eller Madame er en klassisk fransk ret. Forskellen på de to er, at Croque Madame er toppet med et spejlæg.

Serveres med grønt salat og en fransk vinaigrette af olivenolie, citron, Dijon og honning

4 toast

8 skiver brød – helst godt langtidshævet landbrød eller surdejsbrød
4 skiver landskinke
100 g ost – f.eks. emmentaler – revet
2 dl mælk
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
1 spsk. dijonsennep
2 tomater i tyndeskiver
salt og friskkværnet peber
1 drys friskrevet muskatnød

evt.
4 æg

Ostesauce:
smelt smørret i en gryde og pisk mel i til en melbolle. hæld mælken i lidt efter lidt og  pisk det er jævnt og uden klumper.
kom halvdelen af osten i og rør mens det smelter. Smag til med salt, peber, Dijon og muskatnød.

Læg 4 skiver brød på en bageplade med bagepapir og læg skinke og tomatskiver på og kom 2 spsk. ostesauce på hver skive. Læg de sidste 4 skiver brød ovenpå, herefter 2 spsk. ostesauce på hver skive og resten af den revne ost.

Bag i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 12-15 min.

Hvis man skal lave Croque Madame, skal de 4 æg spejles, mens toastene er i ovnen.