Croque Monsieur eller Madame

Croque Monsieur eller Madame er en klassisk fransk ret. Forskellen på de to er, at Croque Madame er toppet med et spejlæg.

Serveres med grønt salat og en fransk vinaigrette af olivenolie, citron, Dijon og honning

4 toast

8 skiver brød – helst godt langtidshævet landbrød eller surdejsbrød
4 skiver landskinke
100 g ost – f.eks. emmentaler – revet
2 dl mælk
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
1 spsk. dijonsennep
2 tomater i tyndeskiver
salt og friskkværnet peber
1 drys friskrevet muskatnød

evt.
4 æg

Ostesauce:
smelt smørret i en gryde og pisk mel i til en melbolle. hæld mælken i lidt efter lidt og  pisk det er jævnt og uden klumper.
kom halvdelen af osten i og rør mens det smelter. Smag til med salt, peber, Dijon og muskatnød.

Læg 4 skiver brød på en bageplade med bagepapir og læg skinke og tomatskiver på og kom 2 spsk. ostesauce på hver skive. Læg de sidste 4 skiver brød ovenpå, herefter 2 spsk. ostesauce på hver skive og resten af den revne ost.

Bag i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 12-15 min.

Hvis man skal lave Croque Madame, skal de 4 æg spejles, mens toastene er i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *