Fyldte pastamuslinger med spinat og ricotta i tomatsauce

Tomatsauce
1 spsk olivenolie
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
500 g hakkede tomater
3 stængler frisk timian, eller en håndfuld basilikumblade
salt
sort peber, friskkværnet
1 spsk æblecidereddike
1 tsk rørsukker

Spinat og ricotta blanding
1 spsk olivenolie
200 g spinat, frisk eller alternativt frossent
3 spsk valnødder, grofthakkede
250 g ricotta
2 æg
salt
sort peber, friskkværnet
1 drys muskatnød, evt en smule revet

Derudover
20-22 pastamuslinger – 7 cm lange f.eks. Conchigliono Rigati fra. Coop
50 g parmesan, friskrevet
125 g frisk mozzarella
salt
sort peber, friskkværnet
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk smør, til formen

Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og varm op til middel varme. Sauter løgene til de er bløde og klare og hæld derefter de hakkede tomater i gryden.
Kom timian eller basilikum i og lad saucen simre i 15-30 minutter mens resten af retten tilberedes.
Smag til med lidt æbleeddike, en smule rørsukker, samt salt og peber.

Pastaen
Kog pasta muslingerne i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand
De skal koge 9-10 min. Si vandet fra lad dem afkøle mes du laves spinat/ri

Spinat og ricotta fyld
Varm en sauterpande op til middelhøj varme med lidt olivenolie, rist valnødderne let. Kom derefter spinaten på. Rør i det med jævne mellemrum til spinaten klasker sammen.
Rør derefter ricotta i sammen med æg og smag til med salt og peber, samt en smule fintrevet muskatnød.

Kom tomatsaucen i et smurt ovnfastfad.

Fyldt de kogte pastamuslinger med af spinat/ricotta og læg dem fadet – pres dem lidt ned i tomatsaucen.

Pluk en frisk mozzarella i store stykker og fordel dem over, sammen med lidt frisk basilikum og bag den lækre ret i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter – til pastaen er mør.

Server retten med finthakket basilikum og lidt friskrevet parmesanost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *