Couscous med mandler og tørret frugt

Couscoussen her smager dejligt både lun og stuetempereret. Er godt tilbehør til grillet kød og som ret i sig selv.
Smager også rigtig godt dagen efter – her skal den lige stå i stuetemperatur et stykke tid inden den skal spises.

8 pers.

Ingredienser

500 g couscous
5 1/2 dl kogende vand
100 g smør i små tern
1/2 dl god olivenolie
salt
200 g tørrede dadler
200 sultana-rosiner
1 stor håndfuld frisk mynte
1 stor håndfuld bredbladet persille
saft af 1/2-1 citron
100 g mandler
2 spsk. orangeblomstvand

Kom couscousgryn i et ovnfast fad eller en bred ovnfast skål med høje kanter. Fordel smør i små tern, olivenolie og salt ud over det og hæld kogende vand over. Rør hurtigt med en gaffel, og dæk fadet med stanniol eller husholdningsfilm. Lad det stå på køkkenbordet i 8-10 minutter.

Fjern derefter folie/film og nulr couscoussen igennem med fingrene, så grynene løsner sig. Den er i princippet nu klar til brug, men du kan også gemme den til senere og lige før servering lune den op i et dørslag over en dampende gryde, mens du løsner grynene med en gaffel.

Mens couscoussen trækker, kan du gøre fyldet klar. Skær abrikoser i strimler, og kom dem i en skål sammen med sultana-rosinerne. Hak mynte og persille og bland urterne med den tørrede frugt. Tilsæt citronsaft, og vend rundt. Hak mandlerne groft.

Før servering vender du tørret frugt inkl. urter og marinade i den lune couscous. Tilsæt også hakkede mandler, og smag til med salt, citron og orangeblomstvand. Server lun eller stuetempereret – ikke kold, for så sætter smørret i grynene sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *