Monthly Archives: oktober 2019

Grøntsagslasagne med sojabønne lasagneplader

4 personer

Grøntsagssauce
1 løg – hakket
4 fed hvidløg – hakket fint
1 persillerod – i små tern
2 gulerødder – i små tern
1 gul eller rød peberfrugt i tern
1 squash – revet
1 bakke brune champion – tern
1 ds. hakkede tomater
1 ds. koncentreret tomatpure
ca. 1 dl. vand
oregano
salt og peber

Bechamelsauce
½ liter letmælk
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
ca.. 150-200 g revet Goudaost
friskrevet muskatnød
salt og peber

1 pakke sojabønne lasagneplader

Hvidløg og løg steges et par min i lidt olivenolie

Persillerod og gulerødder tilsættes og steges lidt med, herefter tilsættes peberfrugt og derefter champion og til sidst revet squash.

De hakkede tomater og den koncentreret tomatpure tilsættes sammen med vandet. (vandet kan bruges til at skylle/hente alt tomatpuréen ud af dåsen).

Grøntsagssaucen bringes i kog og koges derefter ved svag varme under låg i ca. 30 min. smages til med Oregano, salt og peber.

Bechamelsaucen:
Mælken opvarmes til kogepunktet og tages af varmen.
I en anden gryde smelts smøren og hvedemel tilsættes under omrøring, så man får en opbagning.
Herefter tilsættes den varme mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring, og ikke alt for høj varme.
Den revne ost kommes i (lad lidt blive tilbage til at drysse over lasagnen):
Revet muskatnød, salt og peber tilsættes. Saucen koges op stadig under omrøring, saucen smages til og tages derefter af varmen.

I et fad på ca. 15 x25 cm kommes lidt af grøntsagssaucen i bunden. Herefter kommes lasagneplader, grøntsagssauce og bechamelsauce lagvis i formen. Slut at med et lag lasagneplader med et lag bechamelsauce ovenpå og drys med det sidste ost.

Bages i en 200 grader varm ovn i 25 min.
Serveres med en god salat til.

Tip – lasagnen smager mindst lige så godt opvarmet dagen efter.

Kartoffelsuppe

4 løg – hakket groft
4 fed hvidløg – fint hakket
3/4 – 1 kg kartofler – i tern
1 rød peber – i tern
1 liter grøntsagsboullion
2 spsk. god karry
salt og peber
bredbladet persille
ristet sesamfrø

Steg løg og hvidløg 2 min i lidt olivenolie.
Tilsæt kartofler og rød peber og steg yderligere 1-2 min.
Tilsæt karry og steg kort.
Tilsæt bouillon og lad suppen koge ca. 20 min.

Tag ca. 1/3 af grøntsagerne op af suppen og stil dem til side.
Blend resten af suppen og tilsæt derefter grøntsagerne igen.
smag til med salt og peber.

Server suppen drysset med friskhakket bredbladet persille og ristet sesamfrø. Server Nanbrød til.