Julekage med frugt og mandler

Julekage med frugt og mandler

En dejlig tæt julekage fyldt med tørret frugt og nødder.
Holder sig frisk i mange dage i en tæt boks i køleskabet

800 g tørret frugt (figner, dadler, abrikoser, rosiner)
1 dl calvados
250 g smør
500 g muscovadosukker
6 æg
300 g hvedemel
1 polynesisk vanillestang
1 tsk. stødet nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
200 g nødder – valnødder og mandler
3-5 spsk. flormelis
1 cocktailbær til pynt – eller en kvist kristorn

Sæt ovnen på 150 grader.

Skær frugten, med undtagelse af rosiner, i mindre, ca. 1×1 cm stykker.
Kom frugt i en skål og vend med calvados. Lad stå imens resten af dejen tilberedes.

Rør smør og sukker sammen i en skål. Pisk et æg ned i dejen ad gangen.

Kom mel i en anden skål. Flæk vanillestangen og skrab kornene ned i melet. Bland krydderier i. Kom melet i dejen og rør godt rundt.

Tilsæt nu frugt plus calvados og rør godt rundt. Vend nødder i og rør rundt.

Smør en springform 24-26 cm eller dæk den med bagepapir, kom dejen heri og glat ud.

Bag kagen midt i ovnen i 2 timer. Sluk for varmen men lad kagen stå i den lukkede ovn, indtil den er helt kold, gerne natten over.

Drys rigeligt med flormelis over kagen og pynt med cocktailbær eller kristorn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *