Thaikrydret svinekød

Thaikrydret svinekød

Sødme og krydderier klæder svinekød. Det er en klassisk kombination i Nordthailand og absolut værd at prøve.

4 personer

4 dl jasmin ris
400 g hakket svinekød
olie
4 fed hvidløg
2 spsk. sukker
400 g grønne bønner – friske
fiskesauce
½-1 chili

Kog ris efter anvisning på emballagen.

Svits kødet i en god sjat olie. Hak hvidløg og chili og svits med. Når kødet er gyldent, drysses sukkeret over og retten svitser, indtil sukkeret er brunet. Tag kødet fra panden.

Skær bønnerne i mindre stykker. Kom lidt mere olie på panden og svits bønnerne kort. Hæld 1 dl vand på panden og lad bønnerne simre møre i et par minutter.

Bland ris med kød og bønner, smag til med fishsauce og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *