Lakrids cookies

120 g blødt smør
½ tsk. salt
120 g sukker
85 g rørsukker
1 æg
180 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kogende vand
50-100 g hakkede mandler m/ skal
180 g Panda lakrids (sød) – skåret i små stykker (sød finsk lakridt)
2-3 tsk. lakridspulver f.eks. Bülow eller Matas (af engelsk rålakrids)
100 g hakket hvid- eller flødechokolade (ikke for fint hakket)

Start med at skære lakrids i ”små” stykker (her lakrids deles i 7-8 stykker) og hak mandlerne ikke for groft. Bland blødt smør, salt, sukker, rørsukker, æg, hvedemel, bagepulver, vand og hakket mandler og lakridspulver til en fast ensartet dej.

Tilsæt Panda lakridsen og chokoladen. Rul dejen i 24-30 kugler og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, med lidt plads imellem til at flyde ud.
Tryk kuglerne ca. ½-1 cm flade og bag cookierne i en forvarmet ovn ved 175 grader i 12-15 minutter på midterste ovnrille, til de er let gyldne.

Læg de varme cookies over på en rist til afkøling, straks efter de er kommet ud af ovnen.

OBS. Pas på, dine cookies ikke får for meget i ovnen, så bliver de meget hårde at tygge i, da lakridsen bliver hård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *