Libanesisk risdessert – RIZ BI HALEEB

Det libanesiske køkken er tæt forbundet med det syriske, jordanske og til dels det israelske og er præget af de mange forskellige kulturer, landet har haft kontakt med. Osmannerne, franskmændene og arabere har alle sat deres stempel på det libanesiske køkken!

1 l sødmælk
3dl koldt vand
150g grødris
150g honning eller sukker
1-1½ tsk. orangeblomstvand
1-1½ tsk. rosenvand
60-75g usaltede pistacienødder (knus halvdelen)
et stort nip stødt arabisk gummi. (Har du ikke arabisk gummi, kan det altså sagtens udelades – men det giver en fasthed til desserten som er meget lækker)

Kog mælk og honning/sukker op over medium varme under omrøring. Skyl i mellemtiden risene, og tilsæt dem til den varme mælk med vandet. Kog atter op, skru helt ned for varmen.

Rør jævnligt i grøden, så risene og mælken ikke brænder på, og lad den simre i ca. 45 minutter. Efter 30 minutter tilsættes orangeblomst- og rosenvand samt arabisk gummi. Fordel desserten i 4 portionsglas og sæt på køl i et par timer. Pynt med knuste og hele pistacienødder og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *