Rabarbermarmelade med ingefær og kardemomme

500 g rabarber
250 g rørsukker
1 stang vanillie
saften af ½ citron
7 g frisk ingefær
3 kapsler kardemomme
1 lille tsk. rød melatin + 1 spsk. rørsukker

Skær rabarber i 1 cm stykker og kom dem i en gryde sammen med sukkeret. Lad det varme langsom op.

Ingefæren skæres i meget fine stykker.

Frøene tages ud af kardemommekapslerne og stødes i en morter.
Vanilliekornene skrabes ud.

Når rabarberne er på kogepunktet tilsættes citronsaft, ingefær og kardemomme og vanille.
Lad marmeladen koge ved svag varme i ca. 20 min – rør jævnligt.
1 tsk. rød melaton og 1 spsk rørsukker blandes og drysse i marmeladen der koges godt igennem i 2 min.

Marmeladen hældes på Atamon skyllede glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *