Koldthævede boller med durum

Nybagte sprøde boller er skønt om morgenen – disse er efterhånden blevet en fast del af morgenmaden i sommerhuset

12 stk.

15 g gær
5 dl koldt vand
1 spsk salt
4 spsk. olivenolie
300 g hvedemel
300 g durummel

Udrør gæren i 1 dl koldt vand
Tilsæt resten af vandet samt saLt og olivenolie.
Tilsæt derefter begge typer mel og rør dejen til den er glad og blank.
Kom lidt olivenolie  over dejen.
Dæk skålen med film og sæt dejen i køleskabet i minimum 8 time

Tænd for ovnen – 230 grader
Sæt med to skeer 12 boller på en bageplade med bagepapir
drys med lidt mel eller f.eks. sesam.

Når bollerne kommes i den varme ovn hældes der samtidig et par glas vand i en bradebande der står nederst i ovnen. Det give nogle saftige og meget sprøde boller.
Det er vigtigt ikke at åbne ovnen under bagningen.
Bollerne bages i 20 min til de er flot gyldne (til den lidt mørke side).

Bollerne kan sagtens bage uden brug af vand i ovnen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *