Italienske kødboller i tomatsauce

Her kommer Pias opskrift på italienske kødboller i tomatsauce – super gode, især med frisklavet pasta.

4 personer.

750 g hakket svine- og kalvekød eller oksekød
80 g friske brødkrummer
3 spsk. Friskrevet parmesan
1 løg – finthakket
2 spsk. persille – finthakket
1 æg – pisket sammen
1 fed hvidløg – knust
Skal og saft af ½ citron
30 g hvedemel krydret med salt og peber
2 spsk. olivenolie

500 g båndpasta – gerne frisklavet

Sauce

425 g tomatpure på dåse
1 ¼ dl oksebouillon
1 ¼ dl rødvin
2 spsk. frisk basilikum – friskhakket
1 fedhvidløg – knust

I en stor skål blandes der hakkede kød, brødkrummer, parmesan, løg, persille, æg, hvidløg, citronskal og saft samt salt og peber.
Skefulde af kødfarsen rulles til boller, som derefter rulles i det krydrede mel.
Varm olien i en stor stegepande og steg kødbollerne til de er gyldne.
Fjern dem far panden og lad dem trække på køkkenrulle.
Fjern overskydende fedt og kødsaft fra panden.

Saucen laves på samme pande ved at røre tomatpure, bouillon vin basilikum, hvidløg, salt og peber sammen. Bringes i kog.
Skru ned for varmen og kom kødbollerne tilbage på panden.

Skal simre i 10-15 min.

Mens kødboller og sauce koger, koges pastaen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *