Blommechutney

Server chutneyen som tilbehør til aftensmad eller til en osteanretning.

1 glas

250 g. blomme
1 rødløg
1,5 stk. æble
1 cm. frisk ingefær
100 g. sukker
0,5 dl. æblecidereddike
0,5 tsk. chiliflager
Salt

Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte.

Fjern kernehus og skræl æbler og skær i mindre stykker.

Skær rødløg i både eller grove stykker.

Hak Ingefær fint eller riv det.

Kom blommer, æbler, rødløg, ingefær, sukker og chiliflager op i en gryde.

Sæt gryden på blusset og tænd for medium varme.

Lad det hele simre 5 minutter under omrøring. Tilsæt æblecidereddike.

Lad det simre yderligere i 15-20 minutter til alle frugterne er kogt bløde og de kan mases med en gaffel.

Lad det simre lidt længere tid, hvis der stadig er meget væske.

Smag til med salt og evt. mere chili alt efter hvor stærk den skal være.

Tag gryden af varmen. Lad det køle af.

Du kan lade din chutney have lidt struktur eller du kan blende den kort med en stavblender.

Hæld chutney på et glas skyllet i atamon.

Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og det sættes på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *