Hummus II

450 g udblødte kikærter – eller kikærter fra dåse
3 fed hvidløg
3 dl tahina
1 tsk chili
peber
salt
3-2 tsk stødt spidskommen
saften af 2 citroner

Pynt: Lidt rød peber, spidskommen, olivenolie, citron, persille

Skyl ( de udblødte) kikærterne under koldt vand og hæld dem op i en gryde ¾ fyldt med vand.
Kikærterne bringes i kog og der skrues ned. Hvis der bruges kikærter fra dåse, skal de ikke koges.
Lad dem småsimre til de er møre. Undervejs skummes omhyggeligt – evt tilsættes mere vand.
Hæld kikærterne i et dørslag og skyld dem grundigt.
Hæld kikærterne i en blender, food-processor eller en kødhakkemaskine lidt efter lidt og lav dem til en tyk pasta/pure.
Evt tilsættes mere vand.
Imens kikærterne blendes, tilsættes de pillede fed hvidløg.
Hæld pureen over i en skål og rør tahina, salt, spidskommen, chili og citronsaft.
Smag til – evt. med mere spidskommen eller salt.

Serveres med pitabrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *