Libanesike kød og aubergineret

2 auberginer
2 tsk. olivenolie
2 mellemstore løg – i tynde skiver
1 kg hakket oksekød – helst 8-10% fedt
1 tsk. Allehånde
2 tsk. tørret mynte
2 spsk. ingefærmarmelade
2 spsk. koncentreret tomatpure
1½ dl rosiner eller korender
¾ l kogte ris – jasminiris
½ l revet cheddar ost – revet

Varm ovnen op til 250 grader
Auberginerne skæres i tynde skiver på langs, drysses med salt på begge sider og står i ca. 20 min
Herefter skylles saltet af, auberginerne tørres med papir og lægges i ét lag på en bageplade (evt. penslet med et tyndt lag olivenolie)
Bages på øverste rille i ovnen i 12-15 min til det bliver bløde og “safter” lidt i kanten
Auberginerne tages ud.
Ovnen skrues ned til 180 grader
Varm olien op og kom løgene ved.
Steges ved medium varme til løgene svagt begynder at tage farve – der røres hele tiden
Kom det hakkede kød ved.
Skru lidt om for varmen og steg kødet i ca. 10 min til det er brunet og næsten al væden er fordampet – brug evt. en gaffel til at skille evt. klumper
Tilsæt allehånde, mynte, marmelade, tomater og rosiner til kødet og lad det stege i yderligere 2 min – fjerns herefter fra varmen
Kom halvdelen af auberginerne i et ildfast fad, herefter halvdelen af kød blandingen, så halvdelen af risen og halvdelen af osten.
Gentag med resten af auberginer, kød, ris og ost.
Dæk fadet med stanniol og kom det i oven i ca. 20-25 min

Serveres sammen med salat og/eller brød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *