Skinketærte

Dej:
300 g mel
200 g ymer
200 g smør

Fyld:
250 g champignon
150.200 g skinke
200 g ost
frisk revet muskat
salt og peber

1 æg til pensling

Smulder smøren i melet og kom ymer i og ælt dejen godt sammen. Dejen pakkes ind og lægges i køleskabet i min 3 timer.

Champignon skives og ristes helt fri af væde p en pande med en smule olivenolie, samt lidt salt.
Skinken skæres i strimler.
Osten rives eller skæres i skiver.

Rul halvdelen af dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform. Skær overskydende dej af, men efterlad så meget dej, at den kan foldes ind over låget når det kommer på.

Kom halvdelen af osten på bunden, herefter champignon og skinke , riv muskat over, og krydder med slat og peber. Kom resten af osten over.

Rul den anden halvdel af dejen ud og læg på som låg skær overskydende dej fra og fold kantes af bunden ind og og luk med en gaffel hele vejen rundt.

Pensel med sammenpisket æg.

Tærten bages ved 200 grader i ca. 30 min til den er flot gylden.

Tip: Den overskydende dej kan bruges som pynt på tærten. Rul dejen ud og skær f.eks. blomster og blade ud og læg på den æggepenslede tærte og pensel figurerne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *