Bøf Stroganoff m. bagt sellerimos

IMAG1369

4 personer

600 g inderlår el. klump
50 g bacontern
25 g smør
2 løg i skiver
250 g champignon
1 rød peberfrugt i strimler
2-3 gulerødder i halvtykke skiver
Salt og peber
1 tsk. paprika – en god stærk spansk paprika
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
1 dl tomatpuré ( 1 ds af 140 g)

Sellerimos:
1 stor Selleri
olivenolie
salt
2 stor fed hvidlød

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skær skrællen af sellerien og skær den i nogle passende stykker. Læg selleri i et ovnfast fad og hæld olivenolie og salt over. Bages i ovnen i ca. 60-75 min.
Når bøf Stroganoffen er ved at være færdig, tages sellerien ud af ovnen, kommes i en skål og blendes sammen med 2 store fed hvidløg, til en grov mos.

Skær kødet i strimler. Brun baconen på en pande. Tilsæt halvdelen af smørret og løg og lad dem blive gyldne. Hæld det i en gryde.
Varm resten af smørret og brun kødstrimlerne ad nogle gange. Tilsæt svampe og brun dem med. Tilsæt peberfrugt og gulerødder og brun med til sidst.
Hæld det hele i gryden. Tilsæt salt, krydderier, fløde og tomatpuré og boullion og lad det simre mørt under låg på 30-40 min.

Bøf Stroganoffen serveres sammen med sellerimosen, kartofler og grøn blomkål eller broccoli.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *