Lahma-bi-ageen – syriske kød pizzaer

Stammer fra Aleppo-egnen i Syrien

Dej:
6 g gær
1 tsk sukker
350 g hvedemel
salt
½ tsk allehånde
1 3/4-2 ¼ dl lunkent vand

Fyld:
450 g hakket okse- eller lammekød
1 finthakket løg
1 lille bundt hakket persille
1 finhakket grøn peber
1 fed hakket hvidløg
450 g tomater – flåede
1 spsk tomatpuré
salt og peber
1 tsk cayennepeber

Rør gær og sukker ud i 4-5 spsk af vandet og lad det stå lunt, til det skummer.
Sigt så mel og salt ned i en stor skål og tilsæt gærblandingen, allehhånde og så meget vand, at det bliver en blød dej.
Ælt dejen i 10 min på en melet bordblade, indtil den slipper bordet og fingre.
Tril dejen til en kugle, læg den i en skål med et klæde over og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

Imens æltes alle ingredienserne til fyldet sammen til en blød og jævn blanding.

Når dejen er hævet “slås” luften ud af den, og den trilles til kugler på størrelse med golfkugler.
Lad disse kugler hvile 10 min. Og rul dem så til flade cirkler (ca. 12-15 cm i diameter).
Smør et pænt lag af “fyldet” på hver cirkel – helt ud til kanten.
Bag dem i 10-15 min ved 200 grader – Dejen skal være lysebrun, men stadig blød nok til at folde.

De spises med lidt citronsaft ovenpå og rulles sammen som en pandekage og spises sammen med salat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *