Risotto med asparges og svampe

5 personer

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
25 g smør
400 g risottoris
3 dl hvidvin
2 tsk. salt
1 l kogende bouillon
60 g friskrevet parmesan
1 bundt grønne asparges
300-500 g svampe – hvide og brune champion
olivenolie til stegning
salt

Pynt:
Persille
Høvlet parmesan

Rens svampene, svær dem i 1/2 eller 1/4 og steg dem kort i lidt olie – de skal ikke steges tørre. Hæld evt væde fra ( kan fint bruges som en del af væden til risottoen). Halvdelen af svampene hakkes groft. Stil svampene til side.

Knæk den nederste træede del af aspargesene og skær dem i 2-4 cm stykker, steg aspargesene ganske kort i lidt olie på en pande, tag dem af panden og stil dem til side.

Hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg det i olie og smør i en gryde, til de er klare.

Skyl risene i en sigte, og steg dem sammen med løgene i ca. 1 minut.

Hæld hvidvin ved, rør godt, og drys med salt. Skru ned for varmen, og tilsæt bouillon, lidt ad gangen, så risene når at absorbere væden, mens du rører. Fortsæt med at spæde til med bouillon, til risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 20 minutter.

Vend svampene og aspargesene i risottoen og lad dem koge med de sidste 1-2 min. Vend revet parmesan i og smag til med salt og peber.

Anret risottoen i dybe tallerkener, høvl en god omgang parmesan over, drys med hakket persille, og servér straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *