Langtidshævet brød med grahamsmel og havregryn – bagt i jerngryde

grydebrød

Dette grydebrød har en fantastisk sprød skorpe og en blød, saftig krumme takke være bagningen i den tunge støbejernsgryde. Er bedst til den salte side og gerne bagt til det bliver en smule brændt.

Tid: 10 minutter. Hævetid: Mindst 8 timer (eller i op til 1 døgn). Bagetid: 50 minutter.

1 brød

10 g gær
5 dl vand
3 tsk salt
1 dl havregryn
2 dl grahamsmel
7 dl hvedemel

Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, havregryn og de 2 slags mel, og rør dejen sammen med en gaffel. Den skal være våd og ligne tyk havregrød.

Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køkkenbordet i mindst 8 timer (eller i op til 1 døgn).

Tænd ovnen på 250º, og lad en støbejernsgryde med låg blive varm i ovnen. Det er vigtig at gryden varmes op sammen med ovnen da den kan flække hvis den kommer kold ind i den meget varme ovn.

Tag den varme gryde ud af ovnen, og drys lidt grahamsmel i bunden af den. Hæld dejen fra skålen direkte over i gryden, sæt låg på, og bag brødet i ovnen i 35 minutter.

Tag låget af gryden, skru ovnvarmen ned til 230º, og bag brødet i yderligere 15 minutter, til skorpen er godt sprød og gerne en smule brændt.

Tag brødet op af gryden og afkøl brødet på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *