Kylling tikke masala med æbler

4. Pers.

1 rødløg
1 rød chili
1 rød peberfrugt
3 æbler, fx Rød Gråsten, Cox Orange eller Ingrid Marie
500 g kyllingebrystfilet uden skind og ben
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
125 g tikka masala-pasta
1 dåse flåede hakkede tomater
Salt og peber

Tilbehør
Kogte ris, græsk yoghur, frisk mynte, fladbrød

Pil og hak løget.

Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.

Halver peberfrugt, fjern frøstole og skær peberfrugt i strimler.

Halver æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg æblerne i en skål med koldt vand.

Skær kødet i mindre stykker.

Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling heri. Tilsæt presset hvidløg, tikka masala, peberfrugter og flåede hakkede tomater. Lad kyllingen simre under låg i ca. 5 minutter.

Tag æblerne op af det kolde vand og tør dem godt. Kom æblerne i gryden og lad det simre i yderligere ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Server kylling tikka marsala med kogte ris, yoghurt, mynte og fladbrød.

Tip
Du kan også lave din Tikka Masala pasta selv
1 rødløg
1 rød chili
2 tsk hele koriander
2 tsk hele fennikelfrø
2 tsk hel spidskommen
3 kardemommefrø
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 dl tomatpure
1 dåse hakkede tomater

Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Stød krydderierne i en morter. Varm olien i en gryde og svits løg og chili heri. Tilsæt presset hvidløg, krydderier, ingefær, tomatpuré og hakkede tomater. Herefter tilsættes kødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *