Klassisk cheescake med passionsfrugt-appelsin-gele

cake 2

10 stykker

Kiksebund:
250 g Digestivekiks
125 g smør
1 tsk. stødt kanel
En springform (ca. 22 cm i diameter)

Sådan laver du kiksebunden:

Tænd ovnen på 175°.

Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Du kan også bruge en blender. Kom kanelen i.

Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.

Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.

Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.

Flødeostecreme:
3 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
2 tsk. fintrevet skal fra 1 limefrugt, usprøjtet
2½ dl piskefløde

Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.

Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.

Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål.

Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.

Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber.

Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.

Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat.

Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.

cake 1

Passionsfrugt-appnelsin-gelé:
120 g passionsfrugtkød (ca 5 passionsfrugter)
100 g appelsinsaft (ca 2 appelsiner)
25 g sukker
2 blade husblas

Læs husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 min.

Varm passionfrugtkød og appelsinsaft op i en gryde, og pres det igennem en finmasket si, så du kun får saften.

Hæld husblassen i skålen med den varme saft og lad det smelte sammen. Lad blandingen svale til stuetemperatur.

Tag kagen ud af køleskabet og hæld forsigtigt (hæld evt. ned på bagsiden af en ske) géléen ud over kagen, og stil kagen tilbage på køl i minimum 1 time.

Pynt kagen med hakkede pistacie nødder.

Tip! En cheesecake har godt af at stå i køleskabet natten over, så hvis du har god tid, så lav den lækre cheesecake en dag i forvejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *