Clementinmarmelade

1 kg Clementiner
500 g rørsukker
1 appelsin – skallen revet med juliennejern
1/2 lime – saft og skal revet med juliennejern
15 cm kanelstang
10 hele nelliker
Frø af 4 kardemommekapsler
1 vanillestan
ca. 1 tsk melatin + 1 spsk rørsukker

Atamon til skylning af glas

Skræl clementinerne, og fjern alle stenene og skæres i små stykker.

Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud.

Kom alle ingredienserne i en gryde, kog langsomt op og lad marmeladen koge 30-40 minutter, indtil marmeladen tykner.
Rør Melatin+rørsukker i lad marmeladen og koge kraftigt under omrøring i 2 min.

Hæld marmeladen på atamon skoldede glas og luk til med det samme.

Tip: Rigtig god til ost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *