Brunkager

IMG_1734

Dette er Mette Blomsterbergs opskrift på brunkager. De er dejligt hårde og smager skønt at krydderi, appelsin og mandler.

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern
150 g mandler – hakket MEGET groft
25 g usaltede pistaciekerner – halveret
2 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand.

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70 grader. Tag gryden af varmen.

Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder.

Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine eller med håndmixer

Kom dejen i en beholder, 18×18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir.

Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange baner.

Hver bane skæres i tynde, men hele skiver og bages på bagepapir ved 180 grader i ca. 9-12 minutter.

Brunkagerne afkøles efterfølgende på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende låg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *