Langtidshævet grydebrød

1 brød

12 g gær
5 dl koldt vand
1 spsk. salt
5 spsk. olivenolie
150 g fuldkornshvedemel – gerne spelt
500 g hvedemel – gerne Ølandshved

1 dag
Rør gæren ud i lidt af vandet.
Kom resten af vandet, olie og salt i.
Rør fuldkornshvedemelet i og derefter hvedemelet i.
Rør dejen godt igennem.
Dæk dejen med film og stil den i køleskabet natten over (10-12 timer)

2 dag
Sæt gryden med låg i ovnen og sæt den på 225 grader.
Lad ovnen varme op i ca. 1 time, så gryder bliver gloende varm.
Tag gryden ud – pas på den er virkelig varm – drys lidt mel i bunden af gryden og hæld dejen i gryden. Drys lidt mel over og skær et snit i brødet.
Læg låget på og kom gryden i ovnen.
Bag brødet i 30 min. Herefter tages låget af og brødet bages i yderligere 15 minutter. Brødet må gerne blive godt brunt.
Brødet afkøles på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *