Linemuslinger i kokosmælk med broccoli, hvidløg og basilikum

Her er Årstidernes bud på linemuslinger/blåmuslinger, med kokosmælk, grøntsager og krydderier.

2 personer

1 pakke blåmuslinger eller Linemuslinger
1 broccoli (i små buketter, stokken skrællet og i tynde skiver) 
1 bundt basilikum (plukket, stilken snittet fint)
1 fennikel (½ i tern a 1 cm, resten i tynde skiver)
1 pakke linemuslinger
1 babosa-løg (i tynde både)
2 fed hvidløg (i tynde skiver)
1 spsk bangkok-krydderiblanding
1 dåse kokosmælk – 125 ml.
olivenolie
eddike (fx æble- eller hvidvinseddike)

Et godt brød/flute

Skyl og klargør grøntsagerne og basilikummen som angivet i ingredienslisten. Kom broccolistokken, basilikumsbladene og fennikelskiverne i en skål til servering. 

Skrub muslingerne med en børste eller en svamp, og fjern ‘skægget’, hvis der sidder noget tilbage på siden af muslingerne. Kassér alle åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet. 

Varm en stor gryde op, og steg muslinger, løg, hvidløg, broccolibuketter, fennikeltern og basilikumstilke i lidt olivenolie, 1-2 min. 

Kom ½-1 brev bangkok-krydderi og ½-1 dl vand i gryden, og kog op. Lad det koge under låg i ca. 1 min.

Tilsæt kokosmælken, og damp det hele i 4-5 min. under låg, til muslingerne har åbnet sig. 
Vend imens fennikelskiver, basilikumsblade og broccolistok sammen med et par spsk. olivenolie, og smag til med lidt eddike.

Servering Anret de skønne muslinger i kokosmælk og grønt i dybe tallerkener, og nyd aromatisk fennikelsalat til.

Server et godt brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *