Krydret kylling med grønne oliven, padrón-pebre, couscous og mynte

Pimiento de padrón er små peberfrugter, der ligner chilipebre, men smager mildt og skønt. De tilberedes og spises hele – med både stilk og kerner

3 personer

1 pakke kyllingeoverlår u/ben
ca.. 20 padrón-pebrene
3-5 gulerødderne (i tynde skiver på skrå)
2-3 fed hvidløg (most eller presset)
1 babosa-løg (i slanke både)
1 spsk. bombay-krydderiblanding
2 dl. couscous
½-1 glas grønne oliven
1 bundt mynte (plukket og hakket groft)
1 grøn citron (i både)  
olivenolie
havsalt 
sukker 
eddike (fx æbleeddike)
sort peber
bouillon

Varm en stor gryde op med olivenolie, og brun kyllingeoverlårene grundigt på alle sider ved god varme, 8-10 min. i alt. 

Skyl og klargør padrón-pebre, gulerødder, hvidløg og løg som angivet i ingredienslisten.

Sæt vand over til couscous og evt. bouillon, hvis du har det, fx i en elkedel. 

Kom padrón-pebre, gulerødder, hvidløg og halvdelen af løgbådene i gryden med kyllingeoverlårene. Sautér i et par minutter, og drys med lidt bombay-krydderi. 

Kom 4½ dl vand eller bouillon ved, og lad det simre under låg i 20-25 min., til kyllingen er mør. Spæd evt. til med mere vand, hvis det virker tørt.

Kom resten af løget i en anden gryde sammen med 2 spsk. sukker og ½ dl eddike. Kog op, og lad løget simre i lagen i 4-5 min. Sluk for varmen, og lad løget trække i lagen indtil servering. 

Skyl og klargør mynten og citronen som angivet i ingredienslisten.

Kom couscoussen i en skål, og tilsæt 4 dl kogende vand, salt og 2 spsk. olie. Dæk skålen til, og lad couscoussen trække i 5-10 min. 

Kom oliven ned til kyllingen, når der er ca. 5 min. tilbage af tilberedningstiden. Smag retten til med salt, friskkværnet sort peber og evt. mere bombay-krydderi.

Rør i couscoussen med en gaffel for at løsne grynene lidt.

Servering Anret couscous i store, dybe tallerkener, og øs krydret kylling og grønt udover. Top med syltede løg og mynte, og servér med citronbåde til at dryppe over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *