Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade

8-10 personer

En Blondie er en hvid chokolade brownie. Den får, ligesom en god brownie, en næsten sej og massiv konsistens.

180 g smør                                    
150 + 100 g hvid chokolade
150 g rørsukker
3 store æg
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
150 g hvedemel
1/2 tsk. fint salt
100 g mandler
125 g friske hindbær

1 lime

Start med at riste mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter. Lad dem køle af.

Smelt 150 g grofthakket hvid chokolade med smør over vandbad. Lad det afkøle en smule.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det med 1 tsk. af sukkeret – eller brug en tsk. Vaniljepulver.

Pisk æg, sukker og vanilje luftigt og cremet i en skål – det tager et par minutter.

Vend smør-chokoladeblandingen og salt i med en dejskraber.

Sigt melet i og vend det i med dejskraberen.

Hak de ristede mandler og de resterende 100 g hvid chokolade groft og vendt det i dejen.

Riv skallen af limen i dejen.

Kom dejen i en form foret med bagepapir (cirka 20 x 25 cm).

Fordel hindbær ovenpå og tryk dem ned i dejen.

Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 25-30 minutter. Den må ikke få for meget – der skal akkurat ikke komme noget dej på, hvis du stikker en nål eller lille, skarp kniv ned i.

Lad kagen køle af og kom den derefter på køl for at blive helt kold – smager faktisk bedst dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *