Dolmars – fyldte vinblade

2 ps. vinblade
½ kg hakket oksekød
2-2½ dl kogte brune ris
1 bundt persille – hakket fint
2 løg – rives
2 fed hvidløg
1 ds flåede tomater + lidt ekstra saft fra en anden dåse
salt, peber og paprika

Kog risen
Bland kogte ris, revet løg, persille, hvisløg, salt, peber og paprika
Tomaterne skæres i små tern og blandes i risen – Gem væden fra dåsen til at komme i bunden af fadet
Kom det hakkede kød i og ælt grundigt igennem med hænderne
Vinbladene dyppes et øjeblik i kogende vand og skylles herefter under den kolde hane – man kan godt tage nogle stykker af gangen
Farsen foldes ind i vinbladene
Smør et stort fad med olie og hæld tomatsaften + lidt boullion i samt salt og peber
Læg dolmarene i – de må gerne ligge hellt tæt
Bages i en 200-250 grader varm ove i 30 min

Serveser lune (ikke helt varme) eller kolde sammen med Taziki

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *