Æblecrumble

Med syrligt søde æbler fra egen have og med en letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller med vaniljeis til.

Kager er også god kold dagen efter.

6 personer

700 g æble, i tern eller både
2 spsk sukker
1 spsk kanel
1 tsk stødt kardemomme
0,50 vaniljestang, kornene herfra
1 tsk smør, til at smøre fadet

Crumble
150 g havregryn, grovvalset
100 g hvedemel
30 g mandler, finthakket
75 g sukker
150 g smør
1 tsk kanel
0,50 vaniljestang, kornene herfra
Til servering
2,50 dl cremefraiche 18 %

Bland æbler med kanel, kardemomme, vanilje og sukker og kom de krydrede æbler i et smurt
ovnfast fad på ca. 26 cm i diameter.

Bland havregryn, mel, mandler, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen i en skål.

Smuldr smør i og samle det let til en smuldret krumme, som gerne må være lidt uens i krummerne.

Fordel crumblen let over æblerne i fadet.

Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter.

Serveres med creme fraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller med rørt græsk yoghurr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *