Langtidshævet spelt og durum brød

1  brød

5 dl. vand
140 g. durummel
400 g. hvedemel
200 g. grov speltmel
1 spsk. honning
1 spsk salt
Et par håndfulde frø og kerner – græskar, sesam, hørfrø, solsikke
15 g. gær

Opløs gæret i vandet og kom honning i.
Tilsæt, durummel, speltmel, salt og frø/kerner og rør godt.
Kom hvedemelet i og ælt det på maskine i mindst 10-15 minutter.
Kom dejen i en skål smurt med olie og læg et opvredet hviskestykke over dejen og stil den i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 250 grader, når ovnen er forvarmet, kom så dejen på en varmplade med bagepapir eller mel og drys lidt durummel på toppen (se om du kan få dejen ud af skålen uden at røre for meget ved den, brug evt. en dejskraber til at løsne den i siderene).

Bag i 10 minutter ved 250 grader. Skru derefter ned på 190 grader og bag i 40-65 minutter. Sæt en skål med vand ind sammen med brødet (det giver brødet en sprød skorpe).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *