Courgettesuppe

800 g courgetter
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
¼ l hønseboullion
2 spsk sherry fino – kan udelades
1½ dl mælk
½ tsk salt
1 knsp friskkværnet peber
1 nip friskrevet muskatnød
græskarkerner

Courgetterne skylles, tørres og hakkes.
Løg og hvidløgsfed pilles og hakkes.
Olien varmes i en suppegryde og courgetter, løg og hvidløg svitses for middel varme og under omrøring uden at brune.
Bouillonen hældes ved, suppen koges sagte for svag varme og under låg i 15 min.
Suppen pureres i en blender, blandes med sherry og mælk og varmes op igen.
Suppen smages til med salt, peber og muskatnød.
Græskarkernerne brunes let på en tør pande og drysses over suppen ved serveringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *