Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah

Dukkah:
20 g mandler
20 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk hel koriander
2 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flage salt

Suppe:
500 g kartofler
3 porre
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt fennikelfrø
1 liter bouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander

Rist nødder og sesamfrø på en tør pande til de får farve. Tag nødderne af panden og hak dem groft. Rist krydderier og peberkorn på panden til de begynder at dufte. Tag krydderierne af panden og stød dem i en morter. Bland krydderier med nødder, sesamfrø og salt. Afkøl krydderiblandingen.

Skræl kartoflerne. Rens porrerne og skær i skiver.

Varm olien i en gryde og svits kartofler og porre sammen med presset hvidløg og krydderier, uden at det tager farve. Hæld bouillon på grøntsagerne og læg låg på gryden. Lad suppen simre i ca. 15 min. Hæld kokosmælk i suppe og smag til med salt og peber.

Server suppen med koriander, dukkah.

Tip: Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding med nødder. Den kan sagtens tilberedes i forvejen, hvis du opbevarer den i et glas med tætsluttende låg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *