Indbagt mørbrad

1 stor mørbrad ca. ½ kg
smør til bruning
salt og peber

Fars:
½ kg hakket kalv og flæsk
30-50 g hakkede valdnøddekerner
ca. 1 tsk salt
½ tsk peber
1 æg
ca. ½ dl sky – afkog fra den brunede mørbrad
ca. 3/4 dl portvin ell. sherry
lidt knust timian ell. oregano efter smag

3 plader butterdej
æg til pensling

Fjern alle sener og hinder fra mørbraden.
Brun mørbraden i smør på en stor pande, vend den med træskeer så den bliver ensartet og hurtig brun over det hele – det må tage ca. 10 min at brune den.
Drys lidt salt og peber på den og kog panden af med lidt vand, til sky til farsen.

Ælt alle ingredienser til farsen sammen
Farsen hviler mindst ½ time -koldt.
Farsen skal være fast men smidig.

Optø butterdejen lidt og ruld pladerne ud på et melet bord til ca. dobbelt sdtørrelse.
Taglæg dem og tryk med kageruller stykkerne sammen til èn plader, der kan nå rundt om mørdbraden med farsen omkring.

Læg halvdelen af farsen på butterdejen, den afkølede mørbrad lægges på og resten af farsen pakkes godt omkring.
Pak til slut butterdejen udenom, buk enderne godt ind, så der ikke kan løbe saft ud.
Læg pakken på et stykke smurt bagepapir med sammenføjningen af butterdejen ned mod papiret.
Pensel godt med sammenpisket æg.
Læg pakken på en bageplade.

Pensel dejen med sammenpisket æg og sæt den i ovnen, lidt under midten ved 200 grader i 45-50 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *