Fiskefilet med knuste kartofler og blomkål med karsecreme

En Morten favorit fra aarstiderne

2 pers.

400 g pose kartofler
1-2 fed hvidløg
1 porre (i tynde ringe)
1 citron (i både)
1 blomkål (yderbladene kasseret)
250 pakke fladfisk i fileter
1 bæger yoghurt naturel  – 1 dl
1 bakke karse (klippet)
olivenolie
salt
smør
mel (fx rugmel)

Sæt vand over til kartofter og blomkål, gerne i en elkedel.

Skyl imens kartoflerne og porren, og skær porren i ringe. Pil 1-2 fed hvidløg.

Kom kartofler og hvidløg i en gryde med kogende, letsaltet vand, og kog under låg i 10-12 min. Tilsæt derefter porren, og lad det hele koge i yderligere ca. 5 min., til det er mørt.

Skyl og klargør imens citronen, blomkålen og karsen som angivet i ingredienslisten. Kom citronbådene i en lille skål til servering.

Opvarm en stor gryde, og tilsæt en smule olie og en klat smør. Steg den hele blomkål i 3-4 min. – den må gerne brune i bunden – og krydr med salt.

Kom 2-3 dl kogende vand i gryden med blomkål (pas på, det ikke sprøjter!), og damp kålen helt mør under låg i 8-12 min.

Gå imens fiskefileterne efter for evt. ben og hinder, og vend dem i mel. Varm en pande op, tilsæt olie, og steg fiskefileterne i 1-2 min. på hver side. Krydr med salt.

Rør yoghurten med karse, salt og evt. en smule hvidløg, hvis du har lyst.

Afdryp kartofler, porre og hvidløg, og mos det hele groft i gryden, fx med et piskeris. Vend gerne lidt smør eller olivenolie i, og smag til med salt.

Servering
Servér fiskefileter med rustik mos, dampet blomkål, karsecreme og citronbåde til at presse over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *