Medister med stuvet hvidkål og vintersalat med æble

En ret fra Aarstiderne

2 pers.

250 g medisterpølse
400 g kartofler
¼ lier sødmælk
½ hvidkål – snittet fint på mandolinjern
20 g græskarkerner
80 slawmix – grønkål, gulerod og spidskål fintsnittet
1 æble (i tynde både)
1 citron (halveret)
olivenolie
salt
peber
smør
hvedemel
flydende honning.

Sæt vand over til kartofler, gerne i en elkedel.

Opvarm en pande, og tilsæt olie. Steg forsigtigt medisteren gylden og gennemstegt ved lav varme, ca. 20 min. Vend den undervejs.

Skyl og klargør imens grøntsagerne og frugten som angivet i ingredienslisten.

Kom kartoflerne i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem under låg i 10-12 min. Sluk derefter for blusset, og lad dem trække i vandet i ca. 5 min.

Smelt 30 g smør i en gryde. Tilsæt 30 g mel, og lad det smelte sammen. Tilsæt mælken og 1 dl vand lidt ad gangen, imens du pisker saucen glat – træk evt. gryden lidt væk fra varmen, så er det nemmere at styre.

Kom hvidkålen i saucen, og lad det koge i 8-10 min. Smag til med salt og peber.

Rist imens græskarkernerne gyldne på en varm, tør pande, 1-2 min.

Vend slawmixet med æblet, lidt citronsaft, en smule flydende honning, olivenolie og salt. Top salaten med de ristede græskarkerner.

Servering
Servér stegt medister med kogte kartofler, stuvet hvidkål og sprød salat med æble.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *