Moules frites

4 pers

2 kg blåmuslinger
1 kg bagekartofler
olie til stegning
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakkede)
1 fennikel skåret i smalle strimler
2 porre (skåret i tynde ringe)
friske timiankviste
5 dl hvidvin (ikke for sød)
2½ dl piskefløde
salt og peber
friskhakket persille

Skyl muslingerne godt under rindende vand og gå hver enkelt musling efter. Fjern evt. “skæg” og kontroller, at muslingerne er lukkede. Er muslingen ikke lukket, så bank den ned i bordpladen. Er den stadig ikke lukket i efter 1 minuts tid, så er muslingen død og skal kasseres.

Skrub kartoflerne og skær dem i tykke både. Kom dem i en frysepose, hæld lidt olie og salt ved og ryst posen godt, så olie og salt fordeles på kartoflerne. Bred kartoflerne ud i et enkelt lag på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30-40 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys evt. med lidt ekstra salt ved servering.

Imens fritterne bages tilberedes muslingerne.

Varm lidt olie op i en stor gryde og sauter løg, hvidløg, fennikel, porre og timian i et par minutter.

Tilsæt muslingerne, hæld hvidvin ved, rør rundt og læg låg på gryden. Lad muslingerne dampe i 4-5 minutter, til de har åbnet sig.

Tag muslingerne op med en hulske og læg dem i en skål. Kassér timiankvistene.

Hæld fløde i fonden og lad den koge igennem et par minutter, til den tykner let. Smag til med salt og peber og hæld saucen over muslingerne i skålen.

Drys med rigeligt, friskhakket persille og server med ovnfritter, aioli og måske lidt brød til at suge den gode sauce op med.

Noter
Husk at de muslinger, som ikke har åbnet sig, efter de er dampet, også skal kasseres. Der vil altid være et vist svind, når man spiser muslinger, så sørg for at købe lidt ekstra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *