Æg med laks og asparges en cocotte

Æg med laks bagt en cocotte er en god brunchret

4 personer/cocotter

smør, eller olie
125 g varmrøget laks
8 æg
1 dl cremefraiche 18
8 grønne asparges
1 tsk dijon sennep
salt
sort peber, friskkværnet
1 håndfuld frisk timian

Smør 4 cocotter med smør eller olie.

Skær asparges og laks i mundrette stykker. Læg 8 aspargestoppe til side.

Slå æggene ud og skil hviderne fra blommerne. Læg blommerne til side i en skål – pas på at de ikke går i stykker.

Vend æggehviden med cremefraiche, asparges, laks, salt peber og ca 1 spsk friske timianblade og kom blandingen i cocotterne.

Kom til sidst to aspargestoppe øverst i hver cocotte.

Bag i en forvarmet ovn i 10 minutter ved 175 grader varmluft – herefter tilføjes æggeblommer i cocotterne, som bages videre i ca., 5 minutter.

Pynt med frisk timian inden servering.

Nydes mens de er varme, gerne med ristet rugbrød i skiver eller andet godt brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *