“De ni juveler” – indisk kylling

4 pers

500-600 g kyllingefilet
4 dl yoghurt naturel
1 tsk. salt
2 mellemstor løg
1 tsk. revet ingefær
1 grøn chili
20 smuttede mandler
2 spsk. saltede peanuts
2 spsk. birkes
2 spsk. oliven olie
4 nelliker
1 tsk. kanel
2 laurbærblade
½-1 tsk. gurkemeje
10-12 spsk. vand
10 spsk. piskefløde
1 tsk. stødt muskat
1 tsk. stødt kardemomme

Pynt:
Forskellige slags nødder
Citronskal

Skær kyllingen i brede strimler og læg dem i en marinade af yoghurt og salt – sæt det i køleskabet
Hak løg og chili uden kerner fint
Blend mandler, peanuts og birkes sammen med lidt vand til en jævn masse
Svits nelliker, kanel og laurbær i olivenolie
Tilsæt hakket løg, ingefær, chili og gurkemeje og rør godt rundt
Kom kylling, marinade og vand ved – læg låg på og lad det simre ved svag varme i 45 minutter
Kom piskefløde, muskat og kardemomme i
Smag til med salt og anret i et dybt fad
Pynt med f.eks. pistacienødder, mandelflager, peanuts, valnødder, pinjekerner, rosiner samt små fine strimler af appelsin- og citronskal
Servers med Basmati-ris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *