Kylling i grøn karry

250-400 g strimlet kyllingefilet
2 tsk. grøn karrypasta
2 tsk. hvidløg – finthakket
1 spsk. ingefær – frisk og finthakket
1-2 stilke citrongræs – fintsnittet
3 kaffir limeblade – bladene lægges i blød ½ times tid i koldt vand
1 ds. kokosmælk (400 ml)
1 stort løg – skåret i smalle både
1 squash – delt på langs og skåret i tynde skiver
6 baby-auberginer – i både
15-20 friske basilikumblade – “hellig basilikum”/thai basilikum
2 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
3-4 spsk. olie til stegning

Friske basilikum blade til pynt


Opvarm olie i en tykbundet gryde og rist karrypasta, hvidløg, ingefær, citrongræs og kaffir limeblade heri

Tilsæt kyllingekødet og lad det stege et øjeblik. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på.

Kom derefter løg og lidt efter lidt grøntsager og basilikum bladene i Lad retten småkoge i ca. ½ time med resten af kokosmælken.

Grøn karry har en tendens til at skille, det er derfor vigtigt at røre jævnligt og lade retten simre uden låg

Smag til med fiskesovs og sukker

Retten pyntes med friske basilikum blade og serveres med jasminris

Tip:
Retten smager mindst lige så godt dagen efter, så et godt råd, er at lave dobbelt portion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *